Tureng Sözlük İngilizce Türkçe, Türkçe İngilizce


"
Tureng Sözlük, 10 senelik çeviri geçmişine ve deneyimine sahip çevirmenler tarafından kurulmuş olan Tureng Çeviri firmasının, çeviri, eğitim ve dış ticaret sektöründe çalışanlara sunduğu tamamen ücretsiz online sözlük hizmetidir.

Sözlüğümüz, çeviri sektöründe çalışan, dış ticaret yazışmaları ve çeşitli alanlarda raporlama hizmeti yapan kullanıcılar için oluşturulmuştur. Her kelimeye ve hemen hemen bütün anlamlarına kolayca ve hızla ulaşılabilen bir kaynak olarak tasarladığımız Tureng sözlüğü teknik, tıp, sosyal bilimler, otomotiv, inşaat, bilgisayar, biyokimya, elektrik-elektronik, dış ticaret, bankacılık ve finans gibi toplam 85 kategori şeklinde hazırladık.

Amacımız bir kelimenin mümkün olan bütün anlamlarının kolayca bulunabileceği bir sözlük, bir başvuru kaynağı oluşturabilmek; bu amaca yönelik olarak, kelimelerin anlamlarını alfabetik sıralı olarak verdik. Sözlükte eksik olan veya zarflar gibi genellikle sözlüklerde detaylı şekilde yer almayan kelimelerin de çevirisini yaparak bu kaynağı zenginleştirmek amacındayız.

Bu sayfaya aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz:
mobile.tureng.com
m.tureng.com
pocket.tureng.com
pda.tureng.com

İnteraktif çalışma biçimimiz, kullanıcı aramalarıyla sürekli olarak güncellediğimiz ve güçlendirdiğimiz veritabanımız, son derece kolay kullanıma sahip arayüzümüz, kullanıcı önerileri ve şikâyetlerini dikkate alarak yapılandırdığımız kolay kullanım seçeneklerimizle artık çevirilerinizi, yazışmalarınızı ve araştırmalarınızı yük olmaktan çıkartıyoruz." (sitesinden alınmıştır)